Home | ZABAVA | TV1 Mreža: Turske serije osvajaju nove gledatelje u BiH

TV1 Mreža: Turske serije osvajaju nove gledatelje u BiH

Autor
Veličina slova: Decrease font Enlarge font
"Junska noć" na "TV1 Mreži" / tv1.ba

Najgledanija serija u historiji Turske, "Kako vrijeme prolazi", u prvoj sezoni emitiranja, 2010. godine, oborila je sve rekorde gledanosti, i nakon rejtinga od 6% za prvu epizodu na posljednoj ostvarila je nevjerojatan rejting od 24% i share od 58%.

Serija sve više osvaja i publiku u BiH pa tako nedjeljom u 20:05 brojni fanovi na TV1 Mreži očekuju nove nastavaka ove napete porodične drame, u kojoj je prikazan raspad jedne ljubavi, a sa njom i cijele porodice.

Iako ocjenjena kao ozbiljna drama, ali ujedno iskrena i realna, saga o porodici Akarsu u Turskoj je iz epizode u epizodu osvajala novu publiku.

I nova sezona, koja je u Turskoj startala u januaru 2011., nastavila je sa fenomenalnim rezultatima. Već prva epizoda je imala rejting od 21% i 51% sharea. A trenutno je stigla do nevjerojatnih 61% sharea.

Serija "Kako vrijeme prolazi" svake sedmice osvaja sve više gledatelja i u BiH, te je porast rejtinga zadnje epizode serije u odnosu na prvu za 86%. Prema analizima, osim vjerne publike ovih serija, žena domaćica, seriju prate zaposlene osobe sa visokim i višim obrazovanjem, te sa primanjima u domaćinstvu većim od prosječnih.

Na TV1 Mreži nedavno je započela sa emitovanjem još jedna iznimno popularna i uspješna turska serija Kanala D, "Junska noć", koja također, svakim danom animira sve više publike. To svijedoči i porast rejtinga gledanosti zadnje u odnosu na prvu epizodu koji iznosi 169%. Serija se dojmila svih, te je rado prate i oni od 18 godina starosti, žene i muškarci srednjih godina (45-54), kao i stariji.

"Junska noć" interpretira ljubavnu priču i život starijih tinejdžera, Havina i Baran, koje tumače atraktivna Naz Elmas i markatni Ozcan Deniz, koji je 2004. godine, kada je počelo emitovanje serije na Kanalu D u Turskoj, zavrijedio i prizanje "Najbolji glumac godine" na 32. Godišnjoj nacionalnoj dodjeli nagrade "Zlatni leptir". Iste godine Junska noć proglašena je najboljom serijom u Turskoj na istoimenoj dodjeli nagrada, a kvalitet i epitet najbolje potvrdila je i činjenicom da je emitovana gotovo pune dvije godine.

(tv1.ba)

  • Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
  • Verzija za štampu Verzija za štampu

Teme :

, , , ,

Ocijeni vijest

3.00
PROMO...

Serijski program

Dokumentarni program